Skocz do zawartości

który tel konkretnie xe sensation czy sg s2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 surferj24

surferj24

-#Obserwator

• Members
  • 27 postów

Napisano 05 luty 2012 - 19:45

Otóż zamierzam zmienic swój tel obecnie mam desire hd na nowszy model.
Interesuje mnnie htc sensation xe lub samsung galaxy s2
Telefony sa w podobnym przedziale cenowych no możedo htc trzeba dorzucic te 150 zl ale to nie jest problem:)
Obecnie posidam desire hd ale telefon ma juz prawie 2 lata to swoje wysłużył nie mniej jednak przyzwyczaił mnie do pewnych standardów z których nie chciał bym rezygnować przy zakupie nowego sprzętu ;)
W telefonie interesuje mnie przede wszystkim dobra jakość filmów, wygodne przegladanie neta i przyszłościowa wydajność(chodzi o to żeby posłużył mi 2 lata jak mój obecny desire hd), dodam też że chciałbym dobrą jakośc muzyki ale na tym polu htc sensation xe bije samsunga na głowe więc to kryterium powiedzmy że pominemy.
Który tel polecacie i dlaczego a może macie jakieś inne propzycje( tylko błagam niech mi ktoś nie pisze o iphonie :/ )

#2 liber10

liber10

-#Obserwator

• Members
  • 21 postów
  • Operator:Plus
  • Model telefonu:SG II

Napisano 05 luty 2012 - 20:29

sg2

samsung chce wprowadzic jeszcze w tym kwartale ice cream sandwicha na ta sluchawke a juz dzis jest dostepny stabilny rom.

super amoled

wiecej ramu

sensation chyba nie ma quad banda (ale moge sie mylic)

gabaryty to juz kwestia indywidualna (sg2 jest cienszy i lzejszy)

htc

nakladka sense 3.0 lepsza i stabilniejsza niz touchwizz (chociaz ice cream zmienia to na korzysc samsunga)

sensation chyba jednak troche solidniejszy z wykonania

ja tam bym bral sg2, jeszcze do tego troche tansza..

#3 surferj24

surferj24

-#Obserwator

• Members
  • 27 postów

Napisano 05 luty 2012 - 21:02

hmm i ten ice cream faktycznie tyle zmieni??
a może ktos sie jeszcze wypowie

#4 liber10

liber10

-#Obserwator

• Members
  • 21 postów
  • Operator:Plus
  • Model telefonu:SG II

Napisano 06 luty 2012 - 06:16

Cytat

i przyszłościowa wydajność(chodzi o to żeby posłużył mi 2 lata jak mój obecny desire hd)

i to jest odpowiedz dlaczego ice cream

chociaz pewnie na htcki wstecz wkoncu tez wydadza ics

jednak na sg2 masz to juz zapewnione..

edit:

o kurde, wlasnie wyczytalem ze na nowej sensation (bialej), ktora ma sie pojawic od 1 marca ma byc juz fabrycznie zainstalowany ics..

Takze teraz to juz nie wiem sam, bo skoro na bialej ma byc ics to pewnie bardzo szybko ics pojawi sie rowniez na "pierwszej" wersji. Chyba jednak sklanialbym sie teraz do htc. Tzn tak: podejrzewam ze czego nie wybierzesz i tak bedziesz w 100% zadowolony. To ze wczesniej miales htceka moze byc ci przyjazniejszy w uzytkowniu sensation. Z drugiej strony sg2 bedzie czyms nowym, a niektorzy lubia zmiany..

#5 pl4yboy

pl4yboy

-#Obserwator

• Members
  • 16 postów
  • Operator:T-Mobile
  • Model telefonu:Arc S

Napisano 06 luty 2012 - 10:51

Sensation - mimo,że słabszy ekran, to na pewno sporo solidniejszy, nie ma tyle plastiku, dużo lepsza jakość dźwięku, wydajność na podobnym poziomie, filmy może gorsze na tym ekranie przez to że s-lcd ale za to większa rozdzielczość, która przyda się też przy przeglądaniu stron :)

#6 Robitel.pl

Robitel.pl

-#Starszy użytkownik

• Members
  • 80 postów

Napisano 07 luty 2012 - 14:28

Nie powiedziałbym,że jest o wiele solidniejszy, ponieważ pod względem obudowy telefony są bardzo porównywalne. Samsung Galaxy SII ma lepszy wyświetlalacz,a w wymaganiach odnośnie telefonu pisałeś,że chcesz ogladac filmy w dobrej jakości. Do tego lepszy i szybszy procesesor. Wg mnie jak najbardziej warto.
www.Robitel.pl- telefony oraz akcesoria GSM

#7 surferj24

surferj24

-#Obserwator

• Members
  • 27 postów

Napisano 21 marzec 2012 - 19:51

musiałem odłożyć zakup tela na jakiś czas ale już moge wreszcie zaopatrzyć sie w któryś z tych modeli tylko że cały czas nie wiem który wybrać
ostatnio przeglądałem recenzje i w ktorejs ktos napisał że przez to ze sensation ma rozdzielczosc qhd to wiele aplikacji nie jest wyswietlanych na całym ekranie czy zostało juz to poprawione??
i wkoncu ktory tel jest lepszy bo nie wiem co mam wziac?????

#8 PhoneMaster

PhoneMaster

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 321 postów
  • Operator:Plus|Play
  • Model telefonu:Ryżowiec

Napisano 25 marzec 2012 - 17:30

Co do SGSII - w ICS'ie jest w pełni odblokowana obsługa drugiego rdzenia w procesorach. SGSII dostał także update do bety ICS, praktycznie "na dniach" będzie miał aktualizację do pełnej wersji :) Ale to Samsung... nie wiadomo ile trzeba będzie na to czekać. Sensation XE... to jest to samo co Sensation tylko z jakimś badziewnym i przereklamowanym systemem BeatsAudio... nie wiem co w tym takiego "emejzing"... To tylko co najwyżej lekko poprawia basy i czystość dźwięku na słuchawkach... Moim zdaniem koszt tych słuchawek Beats to jakiś cyrk... Tyle ode mnie na razie.

STOP ACTA ! - >>KLIK<<

#9 surferj24

surferj24

-#Obserwator

• Members
  • 27 postów

Napisano 01 kwiecień 2012 - 23:37

sensation tez dostał aktualke do ics'a wiec tutaj raczej remis :/
co do beats audio to jednak róznica jest w odtwarzaniu wiem bo sam słuchałem
jednak wezme sensation bo lepsza nakładka na system, beats audio, lepsze taktowanie procka, lepsza obudowa
za samsungiem tylko przemawia amoled i nieco nizsza cena a tak to słabszy jest przynajmniej ja tak uważam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych