Kupować czy poczekać - pytanie laika
Rozpoczęty przez mario1, sty 31 2012 19:55
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 styczeń 2012 - 19:55
Witam Wszystkich.
Na telefonach znam się średnio, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc.
Obecnie użytkuje Samsunga Wave I chyba. Najbardziej przydane w nim co mam to możliwość zapisania plików EXEL, bo podczas spotkań z klientami mam wgląd do cenników.
Jeśli zatem widzicie jakąś alternatywę, proszę Was o wsparcie, bo otrzymałem propozycje telefonów od operatora, ale nie wiem czy już kupować, czy poczekać na jakieś nowsze modele, któe pojawić się mogą w najbliższych 2 miesiącach?
zaproponowano mi:
1. samsung wave III = czytalem opinie, juz wolałbym chyba zamienic na:
2. samsung galaxy s+ - ale nie wiem czy nie lepszy jest
3. sony ericcson xperia arc s lub
4. experia ray bo zastanawiam się czy wydawać pieniądze na:
5. iphone 4s
Czy możecie mi pomóc? Z wyjątkiem plików exel na tym telefonie:
- rzadko łącze się z internetem
- gram dla zabawy czekając u lekarza ale to rzadkosc
- trzymam zrobionew fotki i lacze się z komputerem
- potrzebuję budzika, kalkulatora, notatnika
koniec
Bardzo dziękuję za pomoc.
Na telefonach znam się średnio, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc.
Obecnie użytkuje Samsunga Wave I chyba. Najbardziej przydane w nim co mam to możliwość zapisania plików EXEL, bo podczas spotkań z klientami mam wgląd do cenników.
Jeśli zatem widzicie jakąś alternatywę, proszę Was o wsparcie, bo otrzymałem propozycje telefonów od operatora, ale nie wiem czy już kupować, czy poczekać na jakieś nowsze modele, któe pojawić się mogą w najbliższych 2 miesiącach?
zaproponowano mi:
1. samsung wave III = czytalem opinie, juz wolałbym chyba zamienic na:
2. samsung galaxy s+ - ale nie wiem czy nie lepszy jest
3. sony ericcson xperia arc s lub
4. experia ray bo zastanawiam się czy wydawać pieniądze na:
5. iphone 4s
Czy możecie mi pomóc? Z wyjątkiem plików exel na tym telefonie:
- rzadko łącze się z internetem
- gram dla zabawy czekając u lekarza ale to rzadkosc
- trzymam zrobionew fotki i lacze się z komputerem
- potrzebuję budzika, kalkulatora, notatnika
koniec
Bardzo dziękuję za pomoc.
Napisano 31 styczeń 2012 - 20:25
Mnie się wydaje, że Xperia Arc S będzie niezłym wyborem patrząc na stawiane wymagania.
Co do tego czy warto czekać - trudno powiedzieć, na obniżki u operatorów z okazji premiery nowych modeli nie ma co liczyć, nowości pewnie będą w zaporowej cenie (chyba że masz wysoki abonament fimowy) więc moim zdaniem nie warto czekać. Chyba, że nie masz parcia na nowy telefon - wtedy można poczekać i obserwować sytuację
Co do tego czy warto czekać - trudno powiedzieć, na obniżki u operatorów z okazji premiery nowych modeli nie ma co liczyć, nowości pewnie będą w zaporowej cenie (chyba że masz wysoki abonament fimowy) więc moim zdaniem nie warto czekać. Chyba, że nie masz parcia na nowy telefon - wtedy można poczekać i obserwować sytuację
Motorola M3888--Siemens C65--Motorola V525--Siemens C72--Nokia 5200--Sony Ericsson W810i--LG KE970 Shine Titanium-- Sony Ericsson K810i--Sony Ericsson C902--Nokia 5800 XpressMusic--Samsung I8910 Omnia HD--Nokia N8-00 & Sony Ericsson K850i

Napisano 31 styczeń 2012 - 20:59
Dzieki za odpowiedź.
Co do budżetu to teraz rachunki mies placilem po 390 zł wiec stosunkowo wysokie chyba. Bywaly tez po 690 zł, zatem wymienic musze i telefon i abonament.
Poczytalem w miedzyczasie o sonych xperia, neov xray i mam metlik w glowie totalny. NIektorzy pisza nawet ze tego sony to w kieszeni sie nie nosi...
inni zas ze nie ma lepszego telefonu od iphone no i badz tu madry czlowieku...
Co do budżetu to teraz rachunki mies placilem po 390 zł wiec stosunkowo wysokie chyba. Bywaly tez po 690 zł, zatem wymienic musze i telefon i abonament.
Poczytalem w miedzyczasie o sonych xperia, neov xray i mam metlik w glowie totalny. NIektorzy pisza nawet ze tego sony to w kieszeni sie nie nosi...
inni zas ze nie ma lepszego telefonu od iphone no i badz tu madry czlowieku...
Napisano 31 styczeń 2012 - 21:41
Mi się wydaję że jak na cenniki i różne pokazywanie czegoś też zda się Arc S, ew. S+ ,ale myślę że najlepszym wyborem byłby SII, co prawda droższy od konkurentów (oprócz Apple'a) ale warty uwagi ,o wiele lepszy od Arc'a S
~~Nokia 3510i~~Sony Ericsson K300i~~Nokia E50~~Sony Ericsson K800i~~Sony Ericsson C902~~Samsung Galaxy Ace
Napisano 31 styczeń 2012 - 21:48
Wolxer a czym jest proszę "SII" ???
Obawiam się, że i tak nie ma go na liście jaką wymieniłem i jaką mi zaproponowano...
Obawiam się, że i tak nie ma go na liście jaką wymieniłem i jaką mi zaproponowano...
Napisano 31 styczeń 2012 - 22:11
Samsung Galaxy S II ,raczej jest w tak wysokim abonamencie.
~~Nokia 3510i~~Sony Ericsson K300i~~Nokia E50~~Sony Ericsson K800i~~Sony Ericsson C902~~Samsung Galaxy Ace
Napisano 31 styczeń 2012 - 22:14
dla mnie podstawowe pytanie, czy jest on lepszy i nowszy od wymienionych wczesniej/?
Napisano 31 styczeń 2012 - 22:19
Ogółem jest to jeden z najlepszych smartphone'ów na świecie ,mówiąc po chłopsku, wiele lepszy od Iphone'a 4 ,Arc'a S ,S+ a ray'a i wave'a zostawia daleko z tyłu
Napisano 31 styczeń 2012 - 22:25
takiej odpowiedzi potrzebowałem! Dziękuję ;-)
Napisano 01 luty 2012 - 11:29
Musisz się zastanowić, czy rzeczywiście potrzebujesz GS2. Tak się składa, że mam zarówno GS2 (prywatny) jak i ArcS (służbowy) i w codziennym użytkowaniu te telefony są porównywalne. Napiszę nawet, że w pracy (internet, e-mail, GPS, pisma, arkusze kalkulacyjne, czasami kilka zdjęć czy jakieś krótkie nagranie) to w moim odczuciu Arc sprawuje się lepiej. Z drugiej strony na GS2 grałem w kilka gier (które jak wiadomo są najbardziej wymagające więc nadają się do testowania wydajności) i komórka śmigała aż miło, natomiast nigdy nie grałem na ArcS więc nie wiem jak się sprawuje przy dużym obciążeniu. Co do wyglądu to Arc dzięki wygięciu z tyłu bardziej mi się podoba i dobrze się go trzyma za to GS2 jest solidniejszy. Tak więc podsumowując Samsung jest o wiele bardziej zaawansowany technologicznie lecz czy warto wydać te kilka stówek więcej? Twoja decyzja...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Napisano 03 luty 2012 - 14:07
przy takich rachunkach za (jesli mowimy za jeden numer) to galaxy nexus i galaxy note dostanie za grosze!!
a wg mnie do twoich wymagan galaxy note kladzie kazdego
a wg mnie do twoich wymagan galaxy note kladzie kazdego
Napisano 07 luty 2012 - 14:38
Zgadza się,pod warunkiem że korzysta z wszystkich aplikacji jakie oferuje telefon. Jeżeli nie,to będzie niemal identyczny jak Samsung Galaxy S II oraz ArcS,więc nie będzie różnicy. Ale przy takich rachunkach powinienes dostać go niemal za darmo:)
www.Robitel.pl- telefony oraz akcesoria GSM
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych