Skocz do zawartości

Telefon z najwyzszej polki. Galaxy s 2, iPhone 4, Sensation. Prosze o pomoc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 electro111

electro111

-#Obserwator

• Members
  • 8 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 01:10

Witam,
Prosilbym o pomoc w wyborze. Moim poprzednim telefonem byl iPhone 4 lecz niestety zgubilem, ale bylem z niego bardzo zadowolony, teraz myslalem nad zmiana.
Od telefonu oczekuje:
-dobrej jakosci rozmow, glosny i wyrazny dzwiek z glosniczka od rozmow
-przegladarki internetowej, to oczywiscie ma kazdy smartphone ale napisalem to, poniewaz byc moze bedzie mialo jakies znaczenie. Chcialbym wiekszy ekran niz te 3,5 cala w iP ale jezeli iP ma najlepszy dzwiek to jednak zostane przy tych 3,5 calach.
-dobrej jakosci dzwieku na sluchawkach(i tu jest najwiekszy problem)
Po stracie iP4 z checia zakupilbym Galaxy S 2 albo Galaxy Nexusa, mialem takie plany ale ostatnio przetestowalem sgs2 pod wzgledem muzyki i nie bylem zbytnio zadowolony. Chcialem Was prosic o pomoc, chcialbym jak najlepszy dzwiek z telefonu, jestem audiofilem, sluchawki jakie posiadam to beatsy tour i pioneer hdj-1000. Chcialem jeszcze kupic beatsy solo poniewaz je zgubilem rowniez z iP4 a byly dla mnie bardzo korzystne podczas podrozy bo nie byly za duze.
Galaxy s 2 testowalem na beatsach tour, rozczarowanie bylo ogromne. Na produkcie Apple dzwiek wydobywajcy sie z nich byl cudny, lecz po podlaczeniu do Samsunga... Przezylem wielkie rozczarowanie. Zero basu, slaba glosnosc, tony srednie za bardzo intensywne, przycmiewaly wysokie i niskie oczywiscie po bezposrednim przelaczeniu kabelka z iPhone.
Postanowilem tu napisac bo moze ktos tez bardzo lubi sluchac muzyki i ma jakiegos dobrego smartphon'a ktory daje mu zadowalajacy dzwiek.
Moimi glownymi faworytami jest:
iPhone 4 (tylko czy warto znow brac ten telefon, w wygladzie, wnetrzu itp. Mi nie przeszkadza 3gs i powiedzcie mi czy az taka duza roznica jest pomiedzy wyswietlaczami w 4 a 3gs'ie ?
Samsung Galaxy S 2
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Sensation XE lub XL
iPhone 3GS + beatsy solo i nie marnowac wiecej pieniedzy
Rowniez bralem pod uwage Nokie X7 i N8 poniewaz slyszalem ze maja dobry dzwiek a starczylo by na sluchawki poniewaz do wydania mam 3000
Oczekuje rowniez innych propozycji

Generalnie chcialbym telefon taki jak sgs2 czy nexus tylko zeby mial dzwiek z iPhone. Mialem okazje oodsluchac jedynie sgs2. Jak jest z nexusem ? Czy moze jakims innym smartphonemm? Czy lepiej kupic po prostu iPhone 3GS I sluchawki i przy okazji zaoszczedzic troche pieniedzy ?
Licze na odpowiedzi
Pozdrawiam

#2 SinMan

SinMan

-#Nowicjusz

• Members
  • 39 postów
  • Operator:T-mobile
  • Model telefonu:Galaxy SII

Napisano 01 luty 2012 - 11:59

Mam SGS2 i nie narzekam na dźwięk. Może w testowanym przez ciebie telefonie był jakiś problem?
Z podanych smartfonów wziąłbym właśnie Galaxy S2 z powodu procesora, świetnego wyświetlacza i systemu Android. Jeśli jednak nie doinstalowujesz do komórki wielu programów to bierz "jabłuszko", telefon do którego jesteś przyzwyczajony i który ci odpowiada.

Pozdrawiam :rolleyes:

#3 liber10

liber10

-#Obserwator

• Members
  • 21 postów
  • Operator:Plus
  • Model telefonu:SG II

Napisano 03 luty 2012 - 14:17

kazda firma ma jakis swoj konik (mniej lub bardziej znany) jednak jesli ktos zna firme apple, ktora od wielu lat specjalizowala sie w swietnych urzadzaniach do odtwarzania muzyki to jest pewne ze w iphonie, ipadzie, itp itd muza bedzie stala na wysokim poziomie. Oni to moja juz we krwi..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych