Skocz do zawartości

Se c902,Nokia N73 czy Nokia E51

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 AkuDD

AkuDD

-#Obserwator

• Members
  • 5 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 14:04

Chciałbym kupić sobie któryś z tych telefonów : Se c902,Nokia N73, Nokia E51. Nie wiem który wybrać. Pomożecie ?
Telefon potrzebny głównie do dzwonienia i robienia zdjęć.

Czy to prawda że w Se C902 można zainstalować GPS-a ?

#2 AkuDD

AkuDD

-#Obserwator

• Members
  • 5 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 08:02

Chciałbym kupić sobie nowy telefon. Od dawna fascynowały mnie Sony Ericssony , więc pomyślałem, że kolejnym moim telefonem będzie właśnie jakiś z tej firmy
Wpadły mi w oko dwa : Se C902 i Se C905.
Nie mogę sie zdecydować.
Za Se C902 przemawiają mi dotykowe przyciski po boku telefonu.
Za Se C905 przemawia wbudowany GPS.
Pomożecie mi wybrać ? Byłbym bardzo wdzięczny

PS. Słyszałem, że do Se C902 można zainstalować GPS-a, dobrze słyszałem ? Jeśli tak to ile to kosztuje ?

#3 nycer

nycer

-#Użytkownik

• Members
  • 64 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:Omnia i900

Napisano 05 luty 2012 - 15:06

Wyświetl postUżytkownik AkuDD dnia 31 styczeń 2012 - 08:02 napisał

Za Se C902 przemawiają mi dotykowe przyciski po boku telefonu.
owszem dotykowe przyciski są fajne ale w przypadku C902 są one kosztem wielkości wyświetlacz ma on jedynie 2" czyli malutki a poza tym aparat pomimo 5mpx pozostawia wiele do życzenia...

Za Se C905 przemawia wbudowany GPS.
mało tego że ma wbudowany GPS to posiada genialny aparat 8 mpx ale też nie jest bez wad a mianowicie jest sliderem, czyli jego najsłabszym punktem jest taśma (koszt nowej na allegro około 20-30 zł + wymiana, chyba że sam potrafisz ją wymienić

PS. Słyszałem, że do Se C902 można zainstalować GPS-a, dobrze słyszałem ? Jeśli tak to ile to kosztuje ?
Bardzo możliwe, że można dokupić moduł GPS, który nowy kosztuje do 50 do 100 zł ale mało tego że musisz dodatkowo nosić/wozić ten moduł to na tal małym ekranie bedzie to tylko denerwowało...

Ja bym się nie zastanawiał tylko brał c905

Pozdrawiam
Daniel 'nycer'

Mitsubishi Trium Aria -> Motorola V51 -> Motorola V60i -> Nokia 3510i -> Sony Ericsson T68i -> Sagem myX5-2 -> Nokia 6670 -> Nokia E50 -> Sony Ericsson C702 -> Samsung S5230 Avila -> Nokia E51 -> Samsung Omnia i900 8GB

#4 nycer

nycer

-#Użytkownik

• Members
  • 64 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:Omnia i900

Napisano 05 luty 2012 - 15:25

Nokią E51 ma wręcz beznadziejny aparat ale telefon jest naprawdę bardzo dobry długo go miałem i polecam
SE C902 - pomimo że ma 5mpx zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia
Natomiast Nokia N73 ma z nich zdecydowanie najlepszy aparat i jest dobrym, solidnym telefonem - polecam

Mitsubishi Trium Aria -> Motorola V51 -> Motorola V60i -> Nokia 3510i -> Sony Ericsson T68i -> Sagem myX5-2 -> Nokia 6670 -> Nokia E50 -> Sony Ericsson C702 -> Samsung S5230 Avila -> Nokia E51 -> Samsung Omnia i900 8GB

#5 Wolfxer

Wolfxer

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 963 postów
  • Operator:Play
  • Model telefonu:Galaxy Ace

Napisano 05 luty 2012 - 16:14

Wyświetl postUżytkownik nycer dnia 05 luty 2012 - 15:06 napisał

owszem dotykowe przyciski są fajne ale w przypadku C902 są one kosztem wielkości wyświetlacz ma on jedynie 2"

mało tego że ma wbudowany GPS to posiada genialny aparat 8 mpx ale też nie jest bez wad a mianowicie jest sliderem, czyli jego najsłabszym punktem jest taśma (koszt nowej na allegro około 20-30 zł + wymiana, chyba że sam potrafisz ją wymienić

Po pierwsze jedynie 2cale ,które w zupełności wystarczają ... Poza tym C905 ma 2.4 więc nie stanowi to dużej różnicy, może w przeglądaniu zdjęć, chociaż też nie (ta sama rozdzielczość)
Po drugie ,aparat w c902 nie pozostawia wiele do życzenia jest naprawdę dobry jak na jego wiek produkcji i aparaty w dzisiejszych smartfonach, oprócz liczby pikseli nie różni się za bardzo, a tego w C905 nie można w życiu nazwać genialnym, genialny aparat to jest w N8 :)
Po trzecie taśma to znacząca sprawa ,co czyni c905 o wiele mniej wytrzymalszym telefonem od C902 ,poza tym jest wykonany "prawie" cały z plastiku, gdzie w C902 jest dość dużo aluminium
A teraz coś ode mnie ,grają podobnie, nawet dobrze, C905 jest bardziej ceglasty ,szerszy ,większy i cięższy ,ale ma wi-fi i gps'a który nie jest jakiś nie wiadomo jaki ,ale jest ,w c902 można nacieszyć się chociaż Google Maps ,które ja miałem w dniu zakupu (październik 2009) wgrany, wybór należy do Ciebie, albo trochę lepszy aparat, większy ekran, wi-fi i gps, albo wg. mnie ładniejszy wygląd, lepsze wykonanie, poręczność i ewentualna możliwość tunningu telefonu . Aha i jako posiadacz C902 powiem że te dotykowe przyciski ładnie wyglądają i czasami się przydają ,ale ogółem to nic specjalnego .
~~Nokia 3510i~~Sony Ericsson K300i~~Nokia E50~~Sony Ericsson K800i~~Sony Ericsson C902~~Samsung Galaxy Ace

#6 Robitel.pl

Robitel.pl

-#Starszy użytkownik

• Members
  • 80 postów

Napisano 07 luty 2012 - 14:31

Jeżeli zależy Ci na aparacie to z pewnością dobrze sprawdzi się SE C902 oraz Nokia N73. Zastanów się także nad inna rzeczą: czy faktycznie korzystasz z gps-u? Wg mnie to pomyłka mieć go w telefonie,nawet jeżeli mapy są aktualizowane.
www.Robitel.pl- telefony oraz akcesoria GSM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych