Skocz do zawartości

Samsung S8500 Wave vs. Samsung Galaxy Ace S5830

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pertho

Pertho

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 17:10

Witam, chciałem poradzić się która opcja będzie lepsza. Powiedzmy że mam do wyboru te dwa telefony.
Dużo czytałem ale tematy były trochę stare. Bez wątpienia wave jest lepsze "w środku" ale czy android nie jest lepszy, czy zaszły jakieś znaczące zmiany w badaOS które pozwalają już 'dobrze' go użytkować?
Po za tym ace wydaje mi się ładniejszy -wava nigdy nie miałem w ręku- i do dziś to on był moim faworytem ale pojawiła się ciekawa oferta z wavem i mam do wyboru te 2. Jakieś sugestie opinie, najbardziej zadowalały by mnie informacje odnośnie badaOS.
Z góry dziękuje. :)

#2 Wolfxer

Wolfxer

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 963 postów
  • Operator:Play
  • Model telefonu:Galaxy Ace

Napisano 28 styczeń 2012 - 17:38

Decyzja jest dość trudna bo Wave ma lepsze jak powiedziałeś wnętrze ,a ace system (i mi też bardziej podoba się jego wygląd :P) I teraz pytanie ,czy zależy ci na funkcjonalności androida (od gierek ,przez programy,nawigacje,antywirusy do różnych skórek tapet klawiatur itd.) i większy ekran telefonu (troszkę większa wygoda w np: smsach i internecie), tutaj wygrywa Ace, ale za to Wave posiada ogólnie lepszy procesor ,układ graficzny oraz ramy, dzięki temu telefon działa sprawniej choć szczerze i tak nie wykorzystuje potencjału na mizernej badzie. Filmy na pewno ,że mimo iż jest mniejszy będzie oglądało się lepiej dzięki technologii superamoled i lepszej rozdzielczości ,aparat jak i kamera są również w wavie lepsze, z tym że aparat minimalnie ,a kamera znacząco . O samym systemie ,dużo może nie powiem ,ale niestety aktualizacja do 2.0 dalej jest tylko marzeniem ,sam system w porównaniu do androida nie ma jakichkolwiek szans ,ale nie jest to jakaś masakra, da się na nim normalnie pracować.
~~Nokia 3510i~~Sony Ericsson K300i~~Nokia E50~~Sony Ericsson K800i~~Sony Ericsson C902~~Samsung Galaxy Ace

#3 Pertho

Pertho

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 18:19

Hm, gry raczej mniej, ciekawe programy czy nawigacja jak najbardziej są w moim zainteresowaniu, internet i sms'y zdecydowanie też. Nagrywanie filmów w hd to zdecydowanie plus i może i tam kiedyś by się przydało ale nie jest tu wymagane.

Dzięki za wypowiedź, czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o pracy na badaOS na tym telefonie?

#4 Szajba

Szajba

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 970 postów
  • Operator:Plus GSM
  • Model telefonu:Wave II

Napisano 28 styczeń 2012 - 18:19

Wyświetl postUżytkownik Wolfxer dnia 28 styczeń 2012 - 17:38 napisał

ale niestety aktualizacja do 2.0
Najstarszy model z rodziny Wave - S8500 ma już aktualizacje od ostatniego dnia grudnia :)

#5 Wolfxer

Wolfxer

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 963 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 18:55

To przepraszam nie wiedziałem ,myślałem że jak i II nie ma to I też nie ,mój błąd, ale raczej to nie wiele zmienia,nadal bada stoi z tyłu.
~~Nokia 3510i~~Sony Ericsson K300i~~Nokia E50~~Sony Ericsson K800i~~Sony Ericsson C902~~Samsung Galaxy Ace

#6 Pertho

Pertho

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 21:04

Wyświetl postUżytkownik Szajba dnia 28 styczeń 2012 - 18:19 napisał

Najstarszy model z rodziny Wave - S8500 ma już aktualizacje od ostatniego dnia grudnia :)
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej odnośnie tej aktualizacji?

#7 Szajba

Szajba

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 970 postów
  • Operator:Plus GSM
  • Model telefonu:Wave II

Napisano 28 styczeń 2012 - 21:11

Aktualizacja nie różni się praktycznie niczym od ostatniej bety :)
Użytkownicy skarżą się na wiele niedociągnięć, szybciej padającą baterię, mniejszą stabilność - względem bady 1.2

#8 PhoneMaster

PhoneMaster

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 321 postów
  • Operator:Plus|Play
  • Model telefonu:Ryżowiec

Napisano 28 styczeń 2012 - 21:29

Wyświetl postUżytkownik Wolfxer dnia 28 styczeń 2012 - 17:38 napisał

większy ekran telefonu (troszkę większa wygoda w np: smsach i internecie), tutaj wygrywa Ace
Bzdura, co z tego że Ace ma większy ekran jak ma za małą rozdzielczość jak na te "cale", tylko HVGA, czyli taka jaką ma na przykład LG GT540, Galaxy Gio, Xperia X8...

STOP ACTA ! - >>KLIK<<

#9 Wolfxer

Wolfxer

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 963 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 22:16

Ale mimo wszystko jest większy i nie przegadasz że piszę się na nim tak samo/gorzej... I mam na myśli nie jakość ,ale wielkość, ikony na stronach są większy i to ułatwia.

#10 Robitel.pl

Robitel.pl

-#Starszy użytkownik

• Members
  • 80 postów

Napisano 07 luty 2012 - 14:47

Ja czytałem pozytywne opinie na temat samsunga Galaxy Ace,więc myślę ze warto mu się przyjrzeć. Wszystko zależy takze od tego czego oczekujesz od swoejgo telefonu. Na pewno Ace jest nowszy,ale czy lepszy? Ciekawe pytanie.
www.Robitel.pl- telefony oraz akcesoria GSM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych