Witam serdecznie. Zamierzam kupić Sony Ericssona (mam sentyment do tego modelu). Początkowo chciałem wydać maksymalnie trzysta złoty, ale po przejrzeniu ofert mieszczących się w tej kwocie postanowiłem dołożyć jeszcze sto. W tym momencie możliwości z prawie żadnych urosły do dość sporych. Zaznaczam, że w gre wchodzi jedynie nowy telefon (nie chce mi się bawić w "okazje", "promocje", "wspaniałych sprzedawców" itp., a później zostać bez pieniędzy i bez telefonu). Chcę mieć pewność, że jak coś się popsuje to nie muszę się martwić dodatkowymi kosztami tylko oddaje go do serwisu i nic mnie nie obchodzi. A więc czego oczekuję? Po pierwsze jak najmniejszej awaryjności najchetniej ograniczając ją do zera (nie jestem pewny czy jest to możliwe

). Po drugie nie chciałbym telefonu, który będzie się zacinał i wieszał. Reszta przechodzi na drugi plan:) Najlepiej nie z dotykowym wyświetlaczem. Bateria nie musi być wspaniała, ale też żeby nie trzymała jednego dnia (z tego co wyczytałem jest tak w Xperia x10 i CK13i TXT). Dobrze by było, gdyby był wyposażony w radio, wygodnie się pisało SMSy i żeby też elegancko wyglądał
Od wczoraj szukam, czytam, przeglądam i wybrałem kilka modeli. Byłbym wdzięczny, gdybyście pomogli wybrać mi najwłaściwszy i skorygować uwagi podawane przeze mnie (wyczytałem to w licznych komentarzach, ale nie jestem pewny ich słuszności). Jestem też otwarty na propozycje innych modeli SE, ale przejrzałem chyba wszystkie na Allegro dostępne w tych cenach.
A więc tak:
- W595 (podobno słaby procesor 164 MHz, który powoduje jego wieszanie się)
- C902 (po pierwsze tak jak wyżej, a po drugie często gubi zasięg)
- K850i (psuje się wyświetlacz)
- G900 (wolny procesor)
- C702
- C510 (słaby zasięg)
- W880i (psuje się głośnik, brak radia, słaba obudowa, ale podobno ma dobrego softa)
- W580i (psuje się wejście na słuchawki i ładowarkę, słaba obudowa)
- S500i (pękają klawisze, brak radia)
- J20i Hazel (ten, choć z wyglądu mi się nie podoba jednak najbardziej przypadł mi do gustu)
- M600i (brak radia i
aparatu)