Skocz do zawartości

Sony Ericsson, do 400zł

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 wisnia14

wisnia14

-#Obserwator

• Members
  • 2 postów

Napisano 27 styczeń 2012 - 23:17

Witam serdecznie. Zamierzam kupić Sony Ericssona (mam sentyment do tego modelu). Początkowo chciałem wydać maksymalnie trzysta złoty, ale po przejrzeniu ofert mieszczących się w tej kwocie postanowiłem dołożyć jeszcze sto. W tym momencie możliwości z prawie żadnych urosły do dość sporych. Zaznaczam, że w gre wchodzi jedynie nowy telefon (nie chce mi się bawić w "okazje", "promocje", "wspaniałych sprzedawców" itp., a później zostać bez pieniędzy i bez telefonu). Chcę mieć pewność, że jak coś się popsuje to nie muszę się martwić dodatkowymi kosztami tylko oddaje go do serwisu i nic mnie nie obchodzi. A więc czego oczekuję? Po pierwsze jak najmniejszej awaryjności najchetniej ograniczając ją do zera (nie jestem pewny czy jest to możliwe :rolleyes: ). Po drugie nie chciałbym telefonu, który będzie się zacinał i wieszał. Reszta przechodzi na drugi plan:) Najlepiej nie z dotykowym wyświetlaczem. Bateria nie musi być wspaniała, ale też żeby nie trzymała jednego dnia (z tego co wyczytałem jest tak w Xperia x10 i CK13i TXT). Dobrze by było, gdyby był wyposażony w radio, wygodnie się pisało SMSy i żeby też elegancko wyglądał:)
Od wczoraj szukam, czytam, przeglądam i wybrałem kilka modeli. Byłbym wdzięczny, gdybyście pomogli wybrać mi najwłaściwszy i skorygować uwagi podawane przeze mnie (wyczytałem to w licznych komentarzach, ale nie jestem pewny ich słuszności). Jestem też otwarty na propozycje innych modeli SE, ale przejrzałem chyba wszystkie na Allegro dostępne w tych cenach.

A więc tak:
- W595 (podobno słaby procesor 164 MHz, który powoduje jego wieszanie się)
- C902 (po pierwsze tak jak wyżej, a po drugie często gubi zasięg)
- K850i (psuje się wyświetlacz)
- G900 (wolny procesor)
- C702
- C510 (słaby zasięg)
- W880i (psuje się głośnik, brak radia, słaba obudowa, ale podobno ma dobrego softa)
- W580i (psuje się wejście na słuchawki i ładowarkę, słaba obudowa)
- S500i (pękają klawisze, brak radia)
- J20i Hazel (ten, choć z wyglądu mi się nie podoba jednak najbardziej przypadł mi do gustu)
- M600i (brak radia i aparatu)

#2 Wolfxer

Wolfxer

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 963 postów
  • Operator:Play
  • Model telefonu:Galaxy Ace

Napisano 28 styczeń 2012 - 12:52

Za dużo nie wiem ,ale miałem C902 i powiem ci że nie wiesza się :) może czasami złapać zawiechy ,ale to każdy SE, z tamtej epoki tak miał.
~~Nokia 3510i~~Sony Ericsson K300i~~Nokia E50~~Sony Ericsson K800i~~Sony Ericsson C902~~Samsung Galaxy Ace

#3 Kamasek

Kamasek

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 941 postów
  • Operator:PLAY
  • Model telefonu:SE Elm

Napisano 28 styczeń 2012 - 18:17

- W595 ten telefon nie posiada systemu, więc nie wiem skąd wiadomość o słabym procesorze
- C902 znam 4 osoby, które mają(lub miały telefon) i nikt się na zasięg nie skarżył, farba z metalu schodzi po jakimś czasie, niewygodne klawisze, bo ustawione pod kątem i trzeba pisać pazurami
- K850i zamula na starszych softach
- C702 starsze softy lubią się sypać (nowy śmiga w telefonie 2 tygodnie i jest git), szybko schodzi farba z rogów nad ekranem, znośny aparat za dnia
- W580i psuje się wejście na słuchawki i ładowarkę
- S500i serię S bym omijał
- J20i Hazel telefon fajny, ale trzeba uważać, bo jak mocniej stukniesz w szybkę czymś ostrym to pęknie(lub upadnie ekranem na coś wystającego)-ja a\tak zrobiłem w SE Elm, szybka bardzo łapie odciski palców, całkiem wygodny do sms, dobry aparat do fotek za dnia, świetnie łapie ostrość przy fotkach tekstu, w nocy zdjęcia średnie

Wspólny minus wszystkich tym telefonów to złącze systemowe i psuje się w każdym se, ale zależy od tego jak go używamy. Najgorsze to podłączone słuchawki w ciasnej kieszeni
Moje gg: 16043827

#4 Wolfxer

Wolfxer

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 963 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 19:06

Wyświetl postUżytkownik Kamasek dnia 28 styczeń 2012 - 18:17 napisał

- C902 znam 4 osoby, które mają(lub miały telefon) i nikt się na zasięg nie skarżył, farba z metalu schodzi po jakimś czasie, niewygodne klawisze, bo ustawione pod kątem i trzeba pisać pazurami
Śmiesznie to zabrzmi ,ale zależy jak masz obcięte paznokcie ,do tego nawet paznokciami ,ale nie musisz ich mocno naciskać, wystarczy delikatnie. Mi się od października 2009 nie złuszczył lakier (tylko odrobinę przy wgłębienu do podważania klapki).

Problemu z zasięgiem też nie miałem.
~~Nokia 3510i~~Sony Ericsson K300i~~Nokia E50~~Sony Ericsson K800i~~Sony Ericsson C902~~Samsung Galaxy Ace

#5 PhoneMaster

PhoneMaster

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 321 postów
  • Operator:Plus|Play
  • Model telefonu:Ryżowiec

Napisano 28 styczeń 2012 - 21:32

W595 byłby najlepszym rozwiązaniem :)

STOP ACTA ! - >>KLIK<<

#6 Wolfxer

Wolfxer

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 963 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 22:25

Wyświetl postUżytkownik PhoneMaster dnia 28 styczeń 2012 - 21:32 napisał

W595 byłby najlepszym rozwiązaniem :)
Zależy pod jakimi względami ,muzycznie może tak, ale to żaden atrakcyjny slider jest kiepsko wykonany przystawiając go do chociażby C902 ,do tego zdjęcia z jego aparatu są naprawdę słabe (K800i robi lepsze) ,w jego zestawieniu jest lepszy slider Hazel .

#7 wisnia14

wisnia14

-#Obserwator

• Members
  • 2 postów

Napisano 28 styczeń 2012 - 22:59

Dziękuję za odpowiedzi i pomoc. Jeszcze raz popatrzyłem, porównałem i już zastanawiam się między czterema: C510, C902, Hazel, G 900(PhoneMaster - nie zlekceważyłem Twojej rady tylko... Yyy... Porównując z innymi wypadł gorzej ;) ). Prześpię się z tym i pewnie jutro podejmę decyzje. Mam pytanie dotyczące Hazela - nie ma dotykowego ekranu, ale czy klawisze pod ekranem nie są czasami dotykowe? Bo podejrzanie wyglądają:)
Jest jeszcze coś co powinienem wiedzieć o tych modelach? Coś co by pomogło mi podjąć decyzję?;)

#8 pio075

pio075

-#Przyjaciel forum

• Mod.Team
  • 4767 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:Nokia N8

Napisano 29 styczeń 2012 - 09:43

Hazel nie ma żadnych dotykowych przycisków.
Ja wziąłbym C902 - jest świetnie wykonany, ma niezły aparat i dobrze odtwarza muzykę.
Chyba, że bardzo zależy ci na WiFi i całkowicie bezużytecznym GPS wtedy najsensowniejszy wydaje się Hazel który moim skromnym zdaniem jest paskudny i ma słaby aparat.
Motorola M3888--Siemens C65--Motorola V525--Siemens C72--Nokia 5200--Sony Ericsson W810i--LG KE970 Shine Titanium-- Sony Ericsson K810i--Sony Ericsson C902--Nokia 5800 XpressMusic--Samsung I8910 Omnia HD--Nokia N8-00 & Sony Ericsson K850i

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych