Czas pomyśleć nad zmianą telefonu z mojej nokii C6 - powód? Jest funkcjonalna, ma qwerty lecz jej procesor, pamięć ram i oporowy wyświetlacz są jej największymi wadami. Znam się trochę na sprzętach typu telefony, telewizory, komputery itp - interesuje się tym, dlatego wiem też co warto kupić, a czego nie. Problem w tym że im więcej szukam tym więcej jest tych telefonów. Zaczęło się od xperii Ray, lecz znalazłem SE Live Walkman, i po kilku dniach mimo totalnego nastawienia na walkmana znalazłem 5 dobrych telefonów no i sam nie wiem już co wybrać. Chciałbym zaczerpnąć pomocy u was. Jaki telefon wybrać do moich wymagań?
-koszt ok 800-900zł (nowy, bądź używany lecz z gwarancją, używany najwyżej pare miesięcy)
- nie interesują mnie samsungi zbytnio, nie lubię ich, te Galaxy.. nie wiem, musiał by ktoś mnie do nich namówić
- dobry odtwarzacz muzyki (o ile nie oczekuje głośnego głośnika, to dobry dźwięk na słuchawkach by się przydał, oczywiście nie oczekuję takiego dźwięku jak w klasowych odtwarzaczach, aczkolwiek w nokii C6 na słuchawkach dobrej firmy brzmiało dobrze, lecz mogło by być ciut lepiej)
-wyświetlacz minimum 3,2 cala lecz nie większy niż 4. Najlepszy był by 3,5-3,8, oczywiście dotykowy, a nie oporowy jak w starszych nokiach
- szybki procesor (1GHz zupełnie wystarczy)
- Byle nie nokia- powód? Za tę cenę kupię jakąś słabą nokię z Symbianem, mam dość tego systemu, jeśli nokia to z Win Phone, lub ew z tym systemem co nokia N9, ale wiadomo... cena.
- aparat minimum 5mpx, z autofocusem i przydał by się flash, lecz najlepiej taki z któego można uczynić latareczkę
- bateria przy użytkowaniu niezbyt intensywnym, aczkolwiek muzyczka i internet codziennie, więc byłbym zadowolony gdyby dzień bez problemu wytrzymała
- dobre przeglądanie internetu
No to Tyle. Chyba napisałem jasno, czego oczekuję. Proszę o pomoc. Obecnie zastanawiam sie nad SE Neo /live walkman , Lg optimus Black, czy jakieś HTC z niższej pólki (Desire Z), choć ciągnie mnie do Neo i Walkmana. Może macie jakieś inne propozycje?
Z góry dzięki
Pozdrawiam