Skocz do zawartości

Telefon do 400 zł

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Synek

Synek

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 12 styczeń 2012 - 17:55

Witam, od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem nowego telefonu. Wcześniej miałem Samsunga Monte oraz Se Xperia x8 z których byłem zadowolony ze względu na sprawnie działające wifi oraz dobry głośnik.
Teraz poszukuję telefonu do ok. 400zł i mam na oku
-Samsung Wave 723 (S7230),
-Sony Ericsson Vivaz U5i,
-SAMSUNG I5700,
-oraz Samsung Galaxy mini.

Proszę o ocene poszczególnych telefonów oraz ew. podanie jakiegos innego modelu godnego uwagi w rozsądnej cenie.

#2 takeme95

takeme95

-#Lubi to co robi

• Members
  • 190 postów
  • Operator:T-mobile
  • Model telefonu:Neo V

Napisano 12 styczeń 2012 - 20:02

Synek

Ale po co kupować telefony podobne do X8? Bo te co wymieniłeś na pewno jakoś nad nią nie dominują, lepiej by było dozbierać z 200 zł jeszcze i wtedy jest kilka konkretnych modeli, ewentualnie możesz używane telefony szukać.

Z tych co wymieniłeś to może I5700, choć ma starego androida, nie wiem czy można zaktualizować, no i nie ma dużo funkcji,

Galaxy Mini więcej osób go ma, ale on jest bardzo podobny do X8 jak coś to go weź
Nokia 3210 -> Sagem myX-1 -> Siemens C75 -> Sony Ericsson K550i -> Sony Ericsson C510 -> Sony Ericsson Xperia Neo V

Dołączona grafika

#3 Synek

Synek

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 12 styczeń 2012 - 20:32

A co sądzicie o Sony Ericsson Vivaz U5i ?

#4 takeme95

takeme95

-#Lubi to co robi

• Members
  • 190 postów
  • Operator:T-mobile
  • Model telefonu:Neo V

Napisano 13 styczeń 2012 - 19:19

Pierwszy raz o nim słysze, SE z Symbianem :D:D
Nokia 3210 -> Sagem myX-1 -> Siemens C75 -> Sony Ericsson K550i -> Sony Ericsson C510 -> Sony Ericsson Xperia Neo V

Dołączona grafika

#5 pio075

pio075

-#Przyjaciel forum

• Mod.Team
  • 4767 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:Nokia N8

Napisano 14 styczeń 2012 - 17:40

Co za człowiek...

To trzeba było rzucić okiem na jakieś mgsm a nie ślepo polecać Samsunga...

Vivaz byłby niezły ale skoro chcesz żeby głośnik grał głośno to zdecydowanie się on nie nadaje, jest bardzo cichy. Mimo wszystko jest to mój faworyt.

Pozostałe z twojej listy są beznadziejne, Spica (i5700) to stary muł do którego samsung nie pokusił się nawet o napisanie sterowników 3D, Wave 723 to tragedia, nie dość że na wymarłej platformie samsunga to jeszcze w wersji która nawet nie ma co liczyć na aktualizację do nowszych wersji (będzie jedynie update upodabniający do nowszych wersji), Galaxy Mini ma natomiast paskudny wyświetlacz i w zasadzie nic go nie wyróżnia.

Vivaz może się poszczycić dobrym dźwiękiem na słuchawkach (pod warunkiem ze nie będą to te z pudełka), dobrym aparatem (ze świetnym trybem wideo), znośnym wyświetlaczem (jak na LCD niezłe kolory, dobra rozdzielczość), i mocnym procesorem (symbian na nim radzi sobie bardzo dobrze).
Przeszkadzać może cichy głośnik, oporowy ekran dotykowy (skądinąd całkiem czuły, no i można używać zwykłego rysika), brak wsparcia producenta (soft ma kilka bugów, i względem np. 5800 paru rzeczy brakuje).
Motorola M3888--Siemens C65--Motorola V525--Siemens C72--Nokia 5200--Sony Ericsson W810i--LG KE970 Shine Titanium-- Sony Ericsson K810i--Sony Ericsson C902--Nokia 5800 XpressMusic--Samsung I8910 Omnia HD--Nokia N8-00 & Sony Ericsson K850i

Dołączona grafika

#6 Synek

Synek

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 18:01

Pio, wielkie dzięki.

Kupiłem Vivaz'a i się nie zawiodłem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych