Skocz do zawartości

wymiana złacza systemowego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 xeler

xeler

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 15 październik 2011 - 15:48

yo .
wiec jest pytanie, czy jest mozliwa wymiana zlacza USB w komorce - domowym sposobem ?
jezeli tak, - jak podlaczyc tak drobne czesci ?
jak oddzielic stary styk od plyty glownej nie uszkadzajac jej?
czy jest ktos na forum znajacy te sprawy i czy przesylajac mu czesci za symoboliczne 20 zl potrafi to naprawic ?
telefon mam sprawny, poza ta wada, naprawa w komisach nieoplacalna.

#2 pio075

pio075

-#Przyjaciel forum

• Mod.Team
  • 4767 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:Nokia N8

Napisano 15 październik 2011 - 16:11

Domowym sposobem z lutownicą transformatorową nie dasz rady - elementy są zbyt drobne.
Poza tym mógłbyś mi powiedzieć co to za telefon.
Innego wyjścia jak serwis nie ma.
Motorola M3888--Siemens C65--Motorola V525--Siemens C72--Nokia 5200--Sony Ericsson W810i--LG KE970 Shine Titanium-- Sony Ericsson K810i--Sony Ericsson C902--Nokia 5800 XpressMusic--Samsung I8910 Omnia HD--Nokia N8-00 & Sony Ericsson K850i

Dołączona grafika

#3 xeler

xeler

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 15 październik 2011 - 17:28

Wyświetl postUżytkownik pio075 dnia 15 październik 2011 - 16:11 napisał

Domowym sposobem z lutownicą transformatorową nie dasz rady - elementy są zbyt drobne.
Poza tym mógłbyś mi powiedzieć co to za telefon.
Innego wyjścia jak serwis nie ma.

aa, dziekuje za odpowiedz.
Kurde wkrecil mnie jeden gosciu , ze mozliwa jest naprawa domowym sposobem !
i to z forum ktorego jest moderatorem i specjalista. FRAJER , no sorry.
telefon blackberry , ciezko o naprawe a taki drobny element,
ostatnio jakas stowa z przesylka bylo.
wiec mam zlacze i moge z tym isc do serwisu, jakos watpie, bo profesjonalne serwisy bula wiecej niz allegro.
a takie domowe "kioski gsm napraw" niestety naprawiaja, ale na krotko, sam sie przekonalem.
w warszawie nie mieszkam, a te reklamowane niby dobre serwisy kolejno samo za kuriera tna po 25 zl.
nie wspominajac o naprawie.

#4 pio075

pio075

-#Przyjaciel forum

• Mod.Team
  • 4767 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:Nokia N8

Napisano 15 październik 2011 - 17:48

Wiesz może cienkim grotem i z ogromną wprawą jakoś by to przylutował, ale to są strasznie precyzyjne sprawy - nie muszę ci mówić, że gdybyś połączył dwie ścieżki to mogło by się to kiepsko skończyć.
Jeśli chcesz to zrobić porządnie to tylko serwis cię ratuje. Nie wiem co to za model ale chyba wart więcej niż 100zł więc możesz chyba doinwestować.
Motorola M3888--Siemens C65--Motorola V525--Siemens C72--Nokia 5200--Sony Ericsson W810i--LG KE970 Shine Titanium-- Sony Ericsson K810i--Sony Ericsson C902--Nokia 5800 XpressMusic--Samsung I8910 Omnia HD--Nokia N8-00 & Sony Ericsson K850i

Dołączona grafika

#5 xeler

xeler

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 15 październik 2011 - 18:12

Wyświetl postUżytkownik pio075 dnia 15 październik 2011 - 17:48 napisał

Wiesz może cienkim grotem i z ogromną wprawą jakoś by to przylutował, ale to są strasznie precyzyjne sprawy - nie muszę ci mówić, że gdybyś połączył dwie ścieżki to mogło by się to kiepsko skończyć.
Jeśli chcesz to zrobić porządnie to tylko serwis cię ratuje. Nie wiem co to za model ale chyba wart więcej niż 100zł więc możesz chyba doinwestować.

w tym, ze to standardowy curve uzywka 203 ostanio poszla na allegro dokladnie wczoraj, jeszcze obserwowalem, wiec 100 zl , to tyle ile same czesci sa warte wiec naprawa i wyjde na zero.
pytam po serwisach po ile za naprawe, dopisze jak dostane ew. odpowiedzi.
okej, mialem nikla nadzieje na tania sprawe :mellow:
jak juz po odkreceniu raz na to popatrzalem to sam sie zdziwilem co dalej.
dzieki za odpowiedzi.no coz. jakby ktos polecil tani serwis moze sie skusze.
yo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych