Skocz do zawartości

LG GT 500 Problem z Filmami na Youtube przez WiFi..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 enderli

enderli

-#Obserwator

• Members
  • 2 postów

Napisano 24 sierpień 2011 - 09:31

Witam was forumowicze!

Ale do rzeczy! :D Otóż mam problem takowy że w moim LG GT 500 WiFi działa wspaniale na moim routerze i surfowanie w sieci za pomocą tego telefonu jest świetne lecz... nie wiem czemu ale nie mogę oglądać filmików na Youtube za pomocą WiFi. Czemu tak? Wchodzę na www.m.youtube.pl i klikam w jakiś tam filmik i piszę że ładuje się czy tam łączenie, i tyle! Nic dalej nie ma, czekałem 10 min i nic. Czytałem ze inni użytkownicy oglądają filmiki bez problemu. A czemu ja nie mogę? Wiecie jaka może być przyczyna? Jeśli o konfiguracje routera chodzi to jest ok, i sieć DMZ też jest włączona. Ja tam pomysłów już nie mam :) Proszę was o pomoc :)
Dziękuje i pozdrawiam!

#2 pio075

pio075

-#Przyjaciel forum

• Mod.Team
  • 4767 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:Nokia N8

Napisano 24 sierpień 2011 - 15:45

A przez sieć 2G/3G działają normalnie?
Motorola M3888--Siemens C65--Motorola V525--Siemens C72--Nokia 5200--Sony Ericsson W810i--LG KE970 Shine Titanium-- Sony Ericsson K810i--Sony Ericsson C902--Nokia 5800 XpressMusic--Samsung I8910 Omnia HD--Nokia N8-00 & Sony Ericsson K850i

Dołączona grafika

#3 3G-Tech

3G-Tech

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 571 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:GT-S5620

Napisano 26 sierpień 2011 - 07:20

Spróbuj na Operze Mini to odpalić.

#4 enderli

enderli

-#Obserwator

• Members
  • 2 postów

Napisano 26 sierpień 2011 - 09:09

Ja korzystam tylko z sieci 2G i tak czy siak nie idzie ich oglądać, a na oporze mini to mi kasę zabiera jak głupie bo mi nie korzysta z WiFi tylko łączy się na WAP ;/ jakieś inne pomysły?

#5 syd

syd

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 23 listopad 2011 - 11:52

Mam gt505 i ten sam problem. Filmy chodziły ale od wczoraj przestały. Restartowałem telefon, czyściłem/wł/wył cookies. Przestawiałem nawet pamięć pomiędzy zewnętrzną a wewnętrzną. Nic nie pomaga. Filmy "ładuje" i nic się nie dzieje. Pomocy!

filmy w komórce chodzą, problem pozostaje TYLKO w youtube. szkoda zmieniać soft (zwłaszcza, że mam najnowszy), ryzykując zepsucie telefonu.

#6 quace

quace

-#Przyjaciel forum

• Members
  • 332 postów
  • Operator:Play
  • Model telefonu:GIO

Napisano 23 listopad 2011 - 16:31

sciagnij aplikację youtube.

#7 syd

syd

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 26 listopad 2011 - 20:00

Wyświetl postUżytkownik quace dnia 23 listopad 2011 - 16:31 napisał

sciagnij aplikację youtube.

Ten telefon ma swój własny system operacyjny LG. Można jedynie wrzucić operę w Javie ale ona jest bez flasha.

Problem rozwiązany!
Poczytałem o innych telefonach. Problem leżał w ustawieniach streamingu. W przypadku LG 505GT w zakładce Łączność->ustawienia streamingu należy dodać profil (np. o nazwie youtube) i wpisać zakres UDP 1024-65536, następnie aktywować i tyle!!
zaczęło buferować filmiki poprawnie!
dzięki za rady.

#8 verra

verra

-#Obserwator

• Members
  • 1 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 14:42

Aby telefon LG Gt 500 otwierał nam filmy z portalu YouTube przez nasze domowe WiFi musimy się trochę natrudzić.
Ja trudziłam się przez dwa dni :rolleyes: …najpierw szukałam informacji przez Internet potem wprowadzałam w czyn działania :lol:
A mianowicie co trzeba zrobić aby korzystać z LG GT 500 w pełnej krasie przy obsłudze Internetu :rolleyes:
Najpierw ustawiamy profile internetowe i punkty dostępowe w telefonie zgodnie ze wskazówkami operatora (Ustawienia EMAIL, MMS, GPRS, EDGE ,UMTS i WAP.) Wszystkie dane znajdziecie na stronach waszych operatorów np. orange.pl
Oprócz profili internetowych, które proponuje wam operator dodajemy własny profil internetowy - YouTube
Ustawienia=> nazwa profilu=> YouTube=>Proxy =>wyłączone=> punkt dostępu=>Internet GPRS

Potem koniecznie trzeba utworzyć własne ustawienia streamingu
Ustawienia=>Łączność=> ustawienia streamingu=> dodaj profil=> YouTube=>Nr portu 1024-65535=>profil internetowy=>YouTube

Ponadto musimy dodać w panelu administracyjnym naszego routera port YouTube
Mała sciąga- ja posiadam router d-link jak pokazano w tym filmiku…ktory w sumie przedstawia jak skonfigurować opcję na Nokię ale niczemu to nie przeszkadza...

ważne- wpisujemy ten sam port który wpisaliśmy w telefonie

Wszystko działa jak należy. LG GT 500 to nie android i nie ma gwarancji, że będziemy mogli odtwarzac filmy na YouTube u koleżanki albo w innym dostępnym punkcie, gdzie nadawany jest bezpłatnie Internet. Wszystko zależy od tego jak jest ustawiony router.
Dodatkowo można w tym modelu telefonu skonfigurować sobie video rozmowę, co też uczyniłam- zgodnie ze wskazówkami operatora. Np. w orange ( mam tel na tzw. kartę nie abonament) wysłałam sms na nr 400 o treści WIDEO ROZMOWA
opcje videorozmowy…można rózniez w panelu klienta na stronie operatora
zaznaczyc opcje np. w t-moible => wlacz videorozmowe…videorozmowa, to dodatkowy gadżet który dziala bez zastrzeżen :rolleyes: oczywiście, kiedy rozmawiamy z drugim człekiem, który posiada fon z opcjami videorozmowy…

w załączniku konfiguracje LG GT 500 - operator Orange plus to co tutaj napisałam Załączony plik  lg gt 500 ustawienienia.doc   47 KB   73 Ilość pobrań

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych