Forum komórkowe ForumGSM.pl: iPhone 4 - Forum komórkowe ForumGSM.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

iPhone 4 co o nim myślicie?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pasio1995 

• -#Użytkownik
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 07-lipiec 10
  • Operator:Orange

Napisano 07 lipiec 2010 - 12:55

Na początku czerwca został zaprezentowny iPhone 4. Miałbyś rewolucujny, ale czy jest?
Trzeba przyznać Apple oczarowuje...
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   SkullZap 

• -#Swój człowiek
  • Grupa Members
  • Postów 145
  • Rejestracja 14-styczeń 10
  • Model telefonu:Nokia 5530

Napisano 07 lipiec 2010 - 14:18

Jest rewolucyjny będzie jeszcze droższy i jeszcze bardziej do tyłu za konkurencją czyli po staremu.
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pasio1995 

• -#Użytkownik
  • Grupa Members
  • Postów 78

Napisano 07 lipiec 2010 - 16:25

iPhone 4 zapowiada się fajnie. Słyszałem pogłoski że iPhone 4 w Orange będą w takich samych cenach co iPhone 3Gs(są teraz w promocji).
http://komorkomania....az-iphonea-3gs/ Tu można przeczytać.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   pio075 

• -#Przyjaciel forum
  • Grupa Mod.Team
  • Postów 4531
  • Rejestracja 24-wrzesień 07
  • Model telefonu:Nokia N8

Napisano 07 lipiec 2010 - 20:12

Mnie tam nie oczarowali, najbardziej w iPhonie 4 podoba mi się wygląd. Te ich "rewolucje" są już w innych telefonach od dawna.
Poza tym już na starcie pojawiły się trzy problemy, wszystkie przez Stefcia zostały elegancko zlekceważone.
Motorola M3888--Siemens C65--Motorola V525--Siemens C72--Nokia 5200--Sony Ericsson W810i--LG KE970 Shine Titanium-- Sony Ericsson K810i--Sony Ericsson C902--Nokia 5800 XpressMusic--Samsung I8910 Omnia HD--Nokia N8-00 & Sony Ericsson K850i
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   vel.Syntium 

• Student
  • Grupa Mod.Team
  • Postów 1966
  • Rejestracja 05-grudzień 07
  • Operator:Heyah
  • Model telefonu:N 5230

Napisano 17 lipiec 2010 - 10:36

No ja słyszałem, że 4'ka ma problemy z zasięgiem, co jest spowodowane błędami w konstrukcji, a samo Apple niechętnie chce przyjmować jabłka na gwarancje.
Regulamin ForumGSM.pl "jestem słaby bo nie kręci mnie kokaina, jestem słaby bo na kobietę nie powiem świnia, jestem słaby bo ciągle się staram mniej przeklinać, jestem słaby, bo jak pije to film mi się nie urywa, jestem słaby bo w ogóle ziom rzadko pije i nie leje w pysk kanarów, kiedy proszą mnie o bilet, jestem słaby, z każdym dniem co raz słabszy, mimo to nigdy nie przestanę walczyć" 

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pio075 

• -#Przyjaciel forum
  • Grupa Mod.Team
  • Postów 4531

Napisano 18 lipiec 2010 - 09:53

Wyświetl postUżytkownik vel.Syntium dnia 17 lipiec 2010 - 10:36 napisał

No ja słyszałem, że 4'ka ma problemy z zasięgiem, co jest spowodowane błędami w konstrukcji, a samo Apple niechętnie chce przyjmować jabłka na gwarancje.

Nie no problem rozwiązany. Steve zmienił zakresy i teraz jedna kreska jest wyświetlana znacznie dłużej (co by użytkowników nie martwić) oraz dodatkowo ją powiększono (aby wszyscy widzieli że iPhone ma jeszcze zasięg). A wszyscy którym zasięg ucieka nie umieją go trzymać (synt miałbyś problemy bo trzymasz telefon w lewej ręce :) ). Oczywiście jest rozwiązanie można na styku dwóch anten przykleić taśmę albo zakupić za "jedyne" 29,99$ iBumper i problem z głowy :)

Są jeszcze problemy z czujnikiem zbliżenia i aparatem ale ciiii... nie mówcie nikomu, jakby co to użytkownicy nie umieją robić zdjęć i źle przykładają telefon do ucha.

O ile dwa ostatnie problemy może rozwiązać update to już źle zaprojektowanej anteny się łatką nie poprawi (chyba że łatką wulkanizacyjną :P )
Motorola M3888--Siemens C65--Motorola V525--Siemens C72--Nokia 5200--Sony Ericsson W810i--LG KE970 Shine Titanium-- Sony Ericsson K810i--Sony Ericsson C902--Nokia 5800 XpressMusic--Samsung I8910 Omnia HD--Nokia N8-00 & Sony Ericsson K850i
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   vel.Syntium 

• Student
  • Grupa Mod.Team
  • Postów 1966

Napisano 20 lipiec 2010 - 20:42

Pierwszy akapit to szeroko zakrojona ironia, czy jakieś źródło masz na dowód robienia z ludzi idiotów z uśmiechem na twarzy? :D

Ostatnio była konferencja Apple i Jobs tam mówił, że każdy kto kupi teraz iPhone 4 dostanie darmowego bumper'a (gumowa osłona) a kto już ma, może się zarejestrować na ich stronie i dostaną za free.

Cytat

Darmowe bumpery użytkownicy mogą otrzymać (po uprzedniej rejestracji na stronie firmy) tylko do końca września. Co potem? Jeszcze nie wiadomo, ale wiele mówi się o tym, że po 30 września do sprzedaży wchodzi nowa seria iPhone’ów 4, w których konstrukcja obudowy została nieco zmodyfikowana. W efekcie tego, moc sygnału iPhone 4 ma nieco zmaleć, ale za to nie będzie miał on problemów z nagłym zrywaniem połączeń, przez przypadkowe dotknięcie styku anten.

Osoby, które zakupiły już bumpera otrzymają pełny zwrot kosztów, a wszyscy użytkownicy, którzy nie będą zadowoleni z iPhone’a 4 mogą go zwrócić w ciągu 30 dni.

komorkomania.pl
Regulamin ForumGSM.pl "jestem słaby bo nie kręci mnie kokaina, jestem słaby bo na kobietę nie powiem świnia, jestem słaby bo ciągle się staram mniej przeklinać, jestem słaby, bo jak pije to film mi się nie urywa, jestem słaby bo w ogóle ziom rzadko pije i nie leje w pysk kanarów, kiedy proszą mnie o bilet, jestem słaby, z każdym dniem co raz słabszy, mimo to nigdy nie przestanę walczyć" 

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   pio075 

• -#Przyjaciel forum
  • Grupa Mod.Team
  • Postów 4531

Napisano 21 lipiec 2010 - 08:57

Tak po ostatniej konferencji Jobs dał każdemu iBumpery, tyle że to nie zmienia sytuacji. Dowody znajdziesz choćby na komórkomanii w aktualizacji zmieniono nieco zakresy wyświetlanego zasięgu i powiększono pierwszą kreskę.

BTW Bumpery są na chwilę obecną niedostępne w sklepie Apple :P więc wszyscy którzy na niego liczą moga sobie zakupić iTape w osiedlowym kiosku i przykleić na styku anten :D
A tak z innej beczki:
Dołączona grafika
Obrazek znaleziony na Gizmodo

To całkiem ciekawy pomysł może Steve zacznie go sprzedawać :P

Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   vel.Syntium 

• Student
  • Grupa Mod.Team
  • Postów 1966

Napisano 21 lipiec 2010 - 09:58

no bo najpierw Apple twierdziło, ze wszystko załatwi jakaś tam aktualizacja, czyli Ona wprowadziła do softu tą zmianę, że pierwsza kreska zasięgu jest grubsza i to jest to cudowne panaceum na problem z zasięgiem? :D

ps. nie wiem jak Tobie, ale mi 6-pack kojarzy się z czymś troszkę innym :rolleyes:

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   pio075 

• -#Przyjaciel forum
  • Grupa Mod.Team
  • Postów 4531

Napisano 21 lipiec 2010 - 19:31

Oj daj spokój my mamy inne skojarzenia :P ZSI nas wychowało :D

http://telepolis.pl/news.php?id=18775
Tu jest info jak to dokładnie wygląda z z tymi kreskami. Generalnie niby to samo zasięg ma być precyzyjniejszy ale pierwsza kreska będzie wyświetlana zacznie dłużej,
Dołączona grafika
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   fireman345 

• -#Użytkownik
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 01-styczeń 10
  • Operator:Plus
  • Model telefonu:nokia 5230

Napisano 14 sierpień 2010 - 12:02

iphone ten może i oczarowuje, ale cena nie, zdecydowanie moim zdaniem przesadzili z ceną:

http://komorkomania....w-rtv-euro-agd/

nokia jednak zaskoczyła mnie z ceną i to dość mocno, 1800 zł za nokię n8 to nie tak dużo, a iphone ponad 4000 tysiące to już gruba przesada
SE k310i--> Nokia 6030--> Nokia 5130 xm --> Nokia 5230
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Moloch123 

• -#Obserwator
  • Grupa Members
  • Postów 9
  • Rejestracja 18-sierpień 10
  • Operator:koparki

Napisano 18 sierpień 2010 - 06:38

Z tego co sie ostatnio slyszy to najnowszy ipek to szmelc nie wart swojej ceny ja wole mojego samsunga.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Frida 

• -#Obserwator
  • Grupa Members
  • Postów 29
  • Rejestracja 13-lipiec 10

Napisano 18 sierpień 2010 - 14:29

Jak myślicie,kto pierwszy zdecyduje się na pokazanie premierowej oferty?
I jak ona będzie wyglądała np. w Orange?
Jakiej ceny i abo są prawdopodobne.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   pasio1995 

• -#Użytkownik
  • Grupa Members
  • Postów 78

Napisano 22 sierpień 2010 - 15:22

Prawdopodobne Ceny w Orange: http://komorkomania....nea-4-w-orange/ B) B) B) B)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Frida 

• -#Obserwator
  • Grupa Members
  • Postów 29

Napisano 26 sierpień 2010 - 13:53

dzięki za linka.
Muszę przyznać, że cena iPhone'a w Orange jest nie najgorsza .
Chyba jedna z niższych obecnie na rynku.
Jak to się potwierdzi w oficjalnej ofercie, będzie naprawdę konkurencyjna.
A właśnie, wiadomo już kiedy Orange startuje ze sprzedażą smartfonów?
Bo, nigdzie takiej informacji, nadal nie mogę znaleźć.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   pasio1995 

• -#Użytkownik
  • Grupa Members
  • Postów 78

Napisano 27 sierpień 2010 - 11:48

Dzisiaj oficjalny CENNIK w Orange. Najtańsze iPhone w Orange.... Ja mam go w abonamencie 73zł za 1700zł na 30 mieś. Tanio!!! A dla osób którzy płacą wyższy abonamet jeszcze lepiej. Dostępny w taryfach dla indywidulanych jaki i biznesowych... Szczegóły na www.orange.pl
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Frida 

• -#Obserwator
  • Grupa Members
  • Postów 29

Napisano 31 sierpień 2010 - 16:01

30 miesięcy? To jest taka możliwość wzięcia iPhone'a.
Przeglądałam oferty różnych operatorów i widziałam praktycznie tylko umowy na 24 i 36 m-cy. Dość oryginalna propozycja Orange . Teraz pytanie jakie będzie zainteresowanie.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Koral 

• -#Obserwator
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 14-wrzesień 10

Napisano 14 wrzesień 2010 - 18:31

Z początkową ceną lekko przegięli, tym bardziej, że iPhony trzymają cenę...
0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1