Chcę uprzedzić, że po tej operacji tracimy gwarancję na software (na hardware nadal będzie).
Ten sposób działa na CID 51, 52
Będziemy potrzebowali do tego kabelka USB (ten co otrzymaliśmy w zestawie), programu FAR+SEFP. Przedstawię wam w tym temacie jak zmienia się sterowniki dźwięku, ale aparatu i wyświetlacza robi się tak samo tylko wchodzimy w inne foldery.
Wszystkie pliki można znaleźć na moim chomiku - http://chomikuj.pl/w610i-R8BA024 (akustyki - dźwięk, camdrivery - aparatu) lub na: honor.4shared.com, rune.4shared.com, topse.ru.
Co nam daje zmiana sterowników:
- lepsza jakość zdjęć, dźwięku, wyświetlacza (tu zmiana będzie znikoma)
- telefon dużo głośniej gra (nawet do 70%)
Więc ogólnie warto.
Do dzieła.
Najpierw trzeba wyjąć z telefonu baterię, potem kartę pamięci i sim. Telefonu na razie nie włączamy.
Uruchamiamy program FAR. Naciskamy alt+F2. W następnym dialogu wybieramy SEFP (0). Dalej ustawiamy wszystko jak na screenie poniżej. (W zakładce boot script wybieramy taką opcję jaki mamy CID (49,51,52). (Jak to sprawdzić podane jest w innym temacie.)

Klikamy na enter the matrix. Teraz na klawiaturze telefonu naciskamy i cały czas trzymamy przycisk "c" i podłączamy nasz telefon do kabla. Program powalczy chwile z zabezpieczeniami i powinniśmy ujrzeć taki widok.

Teraz idziemy po kolei do FS/ifs/settings/acoustic/ (dźwięk),FS/ ifs/settings/camera (aparat), FS/ifs/settings/display/ (wyświetlacz). Zaznaczamy ppm wszystkie pliki i klikamy na delete (8). Teraz po lewej stronie wybieramy ścieżkę dostępu do nowych sterów na naszym komputerze. Zaznaczamy je wszystkie i klikamy copy (5).

Teraz klikamy na (...) do momentu kiedy program nie zapyta czy wyjść z programu. Wtedy klikamy na YES. Odłączamy telefon, wyjmujemy baterię wkładamy wszystkie karty i włączamy fona.
Gotowe!
Mam nadzieję, że mój poradnik komuś się przyda. Pozdrawiam maniak:)

Pomoc