Skocz do zawartości

Mobilne Gg

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 cwaniak

cwaniak

-#Obserwator

• Members
  • 2 postów

Napisano 29 marzec 2009 - 20:07

no to zaczynamy chłopaki;-)) wiec tak najpierw kupujemy pakiet GPRS żeby wam kasy nie jadło za internet (bo z niego korzysta ta aplikacja)
są do wyboru 2 pakiety 5mb za 5zl i 20mb za 10 zł jeśli chcemy się często bawić to pasuje kupić ten drugi ( samo siedzenie na GG nie bierze prawie nic chociażbyście eseje do panienek pisali, tylko jego każdorazowe uruchomienie bierze wam dużo tych kilobajtów z tego pakietu) ale 20mb wam spokojnie na miesiąc starczy i na tyle tez ona jest ważna.

-aby włączyć pakiet Orange Free, wyślij SMS-a o treści START pod numer 2210 (koszt SMS-a zgodny z cennikiem Twojej obecnej taryfy) -to jest ten za 10zl i ma on 20mb
-aby włączyć Orange E-mail, wyślij SMS-a o treści START pod numer 2205 (koszt SMS-a zgodny z cennikiem Twojej obecnej taryfy) -to jest ten za 5zl i ma on 5mb

dobra mamy pakiet teraz pasuje ściągnąć GG ale jak to bywa nie każdy ma telefon skonfigurowany wiec pasuje to zrobić wchodzimy tu
http://ustaw.orange.pl/
wybieramy model i producenta telefonu wciskamy dalej
później wyświetlają nam się typy konfiguracji i wybieramy "Konfiguracja Internet po GPRS " później znów dajemy dalej i wpisujemy swój nr i wciskamy dalej za chwile przychodzi SMS wpisujemy kod 1234 i zapisujemy ta konfiguracje jeszcze w telefonie na wszelki wypadek sprawdzamy czy na pewno ustawiła nam się jako ta dzięki której mamy używać dostępu do internetu (jeśli właśnie nie zrobilibyśmy tego kroku z konfiguracja albo mieli złą to są dwie możliwości albo nam się GG nie uruchomi albo się uruchomi ale np na innej konfiguracji np na WAP a na to nie mamy pakietu i wam zje dodatkowo kasę) wiec pamiętajcie ściągajcie ta konfiguracje tak dla pewności nawet jak byście już jedna mieli to wam nie zaszkodzi a wszystko już będziecie mieli ustawione;-)))

teraz chcemy GG ściągnąć na telefon;-))) no wiec nie bójcie się jak będziemy je ściągać z neta bo macie pakiet GPRS i wam nic jego pobieranie kasy nie zje;-))
są dwa sposoby:
1. ze swojej komórki - wpisz adres http://mobilne.gadu-gadu.pl lub
2. wyślij SMS o treści GGJ na nr 7136 (koszt 1,22zł z VAT) - tylko wersja Java
(w sieci Play, GG pobierzesz tylko z poziomu strony WWW)
aha i jeszcze trzeci tez jest;-P wchodzimy tu http://mobilne.gadu-gadu.pl/pobierz
i wybieramy "Zainstaluj w telefonie z Javą (poprzez kabel, bluetooth lub IrDA):
Java MIDP2.0/CLDC1.0 wersja 3.3.2 (~120kB) " no chyba ze macie symbiana lub inne bajery to na tej stronie co podałem to se znajdziecie odpowiednia wersje pod wasz tel nam jest potrzebna wersja powyżej;-))

no to już pobraliśmy GG;-)) teraz je włączamy już nie pamiętam co tam wtedy trzeba ustawiać ale chyba tylko trzeba wpisać swój nr i hasło i jedziemy bo pierwszy tydzień jest darmowy! no wiec życzę milej zabawy przez tydzień no a teraz po tym tygodniu jak wam się spodoba to koszty jego przedłużenia
7936 - koszt 9PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 90 dni
7455 - koszt 4PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 30 dni
7136 - koszt 1PLN + VAT - przedłuża aktywność usługi o 7 dni
pod te nr wysyłamy SMS o treści np

GGM7890080
lub
ggm7890080

//zły dział przenoszę
//pio075

#2 vel.Syntium

vel.Syntium

Student

• Mod.Team
  • 1970 postów
  • Operator:Heyah
  • Model telefonu:N 5230

Napisano 03 kwiecień 2009 - 14:12

Czasem mimo, że mamy świeże ustawienia Internetowe (konfigurację GPRS) podczas uruchamiania się komunikatora proces zatrzymuje się na 8% Większość aplikacji w telefonie będzie działać z profilem WAP. Niestety Mobilne Gadu-Gadu wymaga poprawnie ustawionego profilu Internet. W razie takiego problemu musimy zwrócić uwagę na ustawienia w telefonie.

By nie tworzyć od nowa kontaktów znajdujących się na naszym komputerze możemy je w prosty sposób przerzucić na telefon. Jak?
>> w GG na pececie przechodzimy:
Kontakty >> Eksportuj listę kontaktów >> Do serwera Gadu-Gadu
a następnie już na Mobilnym GG w telefonie:
Importujemy listę kontaktów z serwera i mamy wszystkie numery jakie posiadaliśmy na komputerze bez czasochłonnego przepisywania.

Resztę wskazówek przy ew. problemach z komunikatorem znajdziecie >> FAQ

Dołączona grafika
Regulamin ForumGSM.pl "jestem słaby bo nie kręci mnie kokaina, jestem słaby bo na kobietę nie powiem świnia, jestem słaby bo ciągle się staram mniej przeklinać, jestem słaby, bo jak pije to film mi się nie urywa, jestem słaby bo w ogóle ziom rzadko pije i nie leje w pysk kanarów, kiedy proszą mnie o bilet, jestem słaby, z każdym dniem co raz słabszy, mimo to nigdy nie przestanę walczyć"
Kieleckifootball - piłka nożna w najlepszym wydaniu

#3 brofer

brofer

-#Obserwator

• Members
  • 24 postów

Napisano 10 kwiecień 2009 - 13:41

jak zrobic w tel na kartę karte to gg?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych