Skocz do zawartości

Wgrywanie Polskiego Menu Do Telefonów Bb5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sheo

Sheo

-#Użytkownik

• Members
  • 52 postów

Napisano 15 styczeń 2009 - 08:23

Oto instrukcja napisana w 100% przeze mnie, jak łatwo i szybko wgrać polski język za pomocą kabla DKU-2, DKE-2 oraz CA-53.
Na sam początek będą nam potrzebne 2 programy, Nemesis oraz Nokia Software Updater.

Uwaga ! Telefon w trakcie flashowania musi być naładowany w 100% !!

Jeśli już ściągnęliśmy 2 niezbędne programy, to przystępujemy teraz do ich instalacji.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gdy już zainstalowaliśmy program Nemesis oraz Nokia Software Updater, podłączamy telefon do komputera, włączamy Nemesisa i klikamy w prawy górny róg na ikonę "Scan new devices". Jeżeli prawidłowo telefon jest podłączony wyświetlą się dane telefonu.

Dołączona grafika

Teraz przechodzimy do zakładki "Phone Info" po czym klikamy "Scan".

Dołączona grafika

Ostatnim krokiem w nemesisie będzie zmiana product code. Aby to uczynić klikamy "Enable" przy tabelce Product Code i wpisujemy nowy PC. Zatwierdzamy to przyciskiem Write.

Dołączona grafika

Jak widać nie takie trudne jak większość myśli ;)

Teraz pozostaje nam już tylko włączenie Nokia Software Updater i zaupdatowanie naszego softa. Program zrobi to praktycznie sam, więc instrukcja do tego chyba nie jest potrzebna :rolleyes: Przypominam po raz drugi ! Telefon w trakcie flashowania musi być naładowany w 100%. Jeżeli masz problemy z komputerem (wyłącza się, lub często nie ma prądu) nie wgrywaj nowego softa, ponieważ przerwanie tego grozi uszkodzeniem telefonu.

pozdrawiam

#2 damian_im2

damian_im2

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 15 luty 2009 - 10:55

Witam,
Mój telefon to Nokia 6280. Robię tak jak napisałeś, wpisuję "product code" od 6288. Zapisuję. Ale NSU nie obsługuje mojej Nokii.... Co mam robić ? :>

#3 Sheo

Sheo

-#Użytkownik

• Members
  • 52 postów

Napisano 15 luty 2009 - 20:54

Na pewno jest to PC od 6288 a nie od 6280 ? Po zmianie PC, NSU bez problemu powinien wykryć twój telefon jako 6288. Upewnij się także czy product code został prawidłowo zapisany na telefonie, czy może dalej jest stary. Możesz także spróbować innego PC.

#4 damian_im2

damian_im2

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 16 luty 2009 - 11:56

Jak daję "write" to jest napisane coś tam, coś tam Error ! I tak cały czas.

#5 Sheo

Sheo

-#Użytkownik

• Members
  • 52 postów

Napisano 16 luty 2009 - 13:12

Jeśli wyskakuje error, to product code nie zostaje zmieniony. Spróbuj może z inną wersją nemesisa to zrobić.

#6 damian_im2

damian_im2

-#Obserwator

• Members
  • 3 postów

Napisano 16 luty 2009 - 14:05

Próbowałem na Viście i też nie działa ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych