Skocz do zawartości

Zdejmowanie simlocka za pomocą kodu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 necik

necik

-#Wie co mówi

• Root Admin
  • 227 postów
  • Operator:Orange
  • Model telefonu:Nokia e51

Napisano 02 wrzesień 2005 - 21:19

Aby usunąć blokadę simlock potrzebny będzie program Nokia Free Unlock Codes Calculator v3.10
Kliknij tutaj aby ściągnąć program.

Dołączona grafika

1. Wybierz producenta telefonu.
2. Z dostępnej listy wybierz model telefonu.
3. Wpisz numer IMEI (aby otrzymać numer IMEI wybierz na klawiaturze telefonu *#06#).
4.Wybierz kraj oraz sieć komórkową na jaką został założony simlock.
5. Naciśnij przycisk "Calculate".
6. W okienku po prawej stronie zostały wygenerowane kody do zdjęcia blokady simlock.

Teraz wyjmij z telefonu kartę sim i wpisz na klawiaturze kod numer 7 lub 1.
Aby uzyskać "pw+" naciśnij na klawiaturze telefonu klika razy * (gwiazdkę).
Po poprawnym wprowadzeniu kodu simlock zostanie ściągnięty - potwierdzi to komunikat "Ograniczenia wyłączono" lub podobny.

Pamętaj, że po trzech błędnych wprowadzeniach kodu, nie ma możliwości ściągnięcia simlocka poprzez kod.

Zespół forumGSM.pl nie odpowiada za wynikłe szkody z nie prawidłowego ściągnięcia simlocka.
Pozdrawiam
necik

#2 pedro.rsl

pedro.rsl

-#Obserwator

• Members
  • 20 postów

Napisano 01 marzec 2006 - 10:51

W Nokii 6600 po zdjeciu smoka kodem wyskoczyl komunikat

"karta sim jeszcze bez wprowadzonych ograniczeń"

(jak widac polskie tlumazcenie softu jest bardzo zrozumiale ;) )

To znaczy ze w telefonie byl juz przedtem zdjety smok ? Wszedzie opisuja ze powinno byc "smok odblokowany", "zly kod" albo "zbyt wiele razy wbity kod" ... nigdzie nie pisze jaki jest komunikat gdy smoka juz nie ma w telefonie...
Dzisiaj zalatwie jakis starter to sprawdze czy jest smok czy nie :)

#3 Natan2oo5

Natan2oo5

-#Wie co mówi

• Members
  • 280 postów

Napisano 01 marzec 2006 - 14:15

Wydaje mi sie ze mogles zablokawac telefon...
Sam kiedys mialem taki problem z 6610I i wysloczyl jakis
komunikat (nawet nie pamietam juz jaki)..
Okazalo sie w servisie ze zbyt wiele razy wpisywalem kod
aby zdjac simlocka :) Zaplacilem 30pln i naprawili mi ze znajciem simlocka.
Mysle ze mogles zrobic taki blad jak ja

Ile razy wpisywales kod ?? :lookdown:

#4 pedro.rsl

pedro.rsl

-#Obserwator

• Members
  • 20 postów

Napisano 01 marzec 2006 - 15:03

Ja tylko raz wpisalem ale telefon jest odkupiony to nie wiem ile razy kto inny wpisywal... 6600 to stary telefon wiec mysle ze ktos zdazyl juz usunac smoka do wlasnych potrzeb ;) Za 3 godziny dostane karte ery to sprawdze czy jest... Jesli smoka nie bedzie znaczy ze ten komunikat oznacza ze telefon ma juz zdjetego (na przyszlosc sciagacze beda wiedzieli :P )... jesli karty nie przyjmie sprobuje wykozystac jeszcze 4 proby z innymi kodami. Zawsze jest tez wyjscie zabrac telefon do serwisu tylko ciekawi mnie jak zdjac smoka z telefonu ktory nie ma gniazda serwisowego :D Mam nadzieje ze nie przez ciecie TP :( Nie chcialbym zeby symbian zaczal wariowac ;)
Tak czy inaczej dzisiaj poznamy odpowiedz ;)

----------EDIT----------

Ok wiec to haslo :

"karta sim jeszcze bez wprowadzonych ograniczeń"

znaczy ze smoka juz wczesniej zdjeto z telefonu :)

Tylko ze jak wlozylem karte ery (abonament) zasieg byl, wszystko dzialalo tylko do menu nie dalo sie wejsc... telefon nie reagowal na guzik menu. Moze przez to ze mam z 50 aplikacji z czego 10 uruchamia sie w tle... do tego chcial skopiowac kontakty z nowej karty i jeszcze dostal pare sms`ow z bramki (moze procek nie wytrzymal :P )... W piatek dostane swoja karte to w razie czego sformatuje wszystko. Jak menu nie zadziala to zrobimy wycieczke do serwisu :)

----------EDIT 2 ----------

Karta taktaka wsadzona... Zasieg nie skacze, menu dziala dobrze... W moim telefonie smoka juz brak :D Powodzenia w sciaganiu wlasnych ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych